Ποιοι είμαστε

Η εταιρεία Διβάρι Γιάλοβας Α.Ε. (Yialova Lagoon SA) έχει αναλάβει κατόπιν διαγωνισμού τη διαχείριση της λιμνοθάλασσας, με στόχο την ανάπτυξη ποιοτικής αλιευτικής παραγωγής με βιώσιμες και ήπιου αλιευτικού τουρισμού πρακτικές. Στόχος της εταιρείας είναι να γίνει το Διβάρι ένας πρότυπος αλιευτικός προορισμός.

Όπως όλα τα διβάρια (λιμνοθάλασσες) της Ελλάδας, όπου ψαρεύουν από αρχαιοτάτων χρόνων, έτσι και στο διβάρι της Γιάλοβας οι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι της Yialova Lagoon σχεδόν καθημερινά αλιεύουν το διβάρι και διοχετεύουν την παραγωγή του χονδρικώς στην τοπική, εθνική και διεθνή αγορά.

Συγχρόνως, η Yialova Lagoon προσφέρει υπηρεσίες αλιευτικού τουρισμού. Ακολούθως, έχει σκοπό να αναβιώσει τη  λιμνοθάλασσα με την εφαρμογή των πιο σύγχρονων βιώσιμων πρακτικών – δίνοντας την επιλογή στους πελάτες της να κρατάνε μόνο ένα ψάρι από όσα έχουν πιάσει και τα υπόλοιπα να τα αφήνουν πάλι πίσω χρησιμοποιώντας την ενδεδειγμένη πρακτική “catch and release” (άλλοι βέβαια μπορεί να θέλουν να «αφήνουν» όλα τα ψάρια πίσω) – με στόχο την αποκατάσταση και ενίσχυση του πληθυσμού των ψαριών.

Επίσης, δίνουμε στον επισκέπτη, ψαρά και περιπατητή, τη δυνατότητα να απολαύσει “birdwatching”, την παρακολούθηση, δηλαδή, σπάνιων ειδών πουλιών, παρέχοντάς του εγχειρίδιο αναγνώρισης του είδους των πουλιών, κιάλια και συμβουλές για να μπορέσει να «εισχωρήσει» αποτελεσματικότερα και προπαντός με διακριτικότητα στο μαγικό κόσμο των πουλιών.

ΕΛ