Υπηρεσίες

Υπηρεσίες Αλιευτικού Τουρισμού – Recreational fishing

Η επαφή με τη φύση, η μαγεία της ανακάλυψής της, το εύρος του πλούτου της και η θεραπευτική της δύναμη πάνω στον άνθρωπο γίνονται πραγματικότητα εδώ σε αυτόν τον παράδεισο που λέγεται Γιάλοβα.

Η ανακάλυψη του τόπου γίνεται σταδιακά και η απόλαυση είναι διαρκής, είτε κάποιος ψαρεύει είτε όχι. Και για αυτό είναι ιδανικό μέρος και για παρέες φίλων και για οικογένειες. Αλλά και κατά μόνας, για μια διαφυγή κάνοντας το αγαπημένο σου χόμπι.

Και ασφαλώς, ο τρόπος που ψαρεύουμε έχει πολύ μεγάλη σημασία, με σεβασμό στη ζωή, όποια και να είναι αυτή. Έτσι, εδώ όλα γίνονται με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα: υιοθετούμε την περιβαλλοντική πλευρά του ψαρέματος και εκπληρώνουμε με τον καλύτερο τρόπο την πεποίθηση των ιχθυολόγων ότι «οι λιμνοθάλασσες ψαρεύονται από αρχαιοτάτων χρόνων και πρέπει να ψαρεύονται, γιατί με αυτό τον τρόπο ανανεώνονται», όπως αναφέρει ο Ιωάννης Λεονάρδος, καθηγητής Βιολογίας Ζώων με έμφαση στην Ιχθυολογία στο Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ψάρεμα στη Λιμνοθάλασσα

Η πλειονότητα των ψαριών που θα πιάνουν οι επισκέπτες θα γίνεται με τη μέθοδο catch & release, όπου το ψάρι δεν τραυματίζεται και απελευθερώνεται.

Υπάρχει όμως η δυνατότητα για τους επισκέπτες να κρατήσουν ένα ψάρι αν το προτιμούν, και να το προετοιμάσουν και να γευματίσουν, ακολουθώντας την υπηρεσία BBQ που μπορούμε να προσφέρουμε κατόπιν συνεννόησης.

Ενδιαφέρεστε;

Ψάρεμα στην ανοιχτή θάλασσα

Εδώ ζούμε μια μοναδική εμπειρία ψαρέματος στα φανταστικά νερά της θάλασσας του Ναυαρίνου. Ένα εξειδικευμένο αλιευτικό ταχύπλοο σκάφος, με εκπαιδευμένους επαγγελματίες ψαράδες, εξειδικευμένους στο ψάρεμα ανοιχτής θαλάσσης, παρέχει σύγχρονο εξοπλισμό και την απαραίτητη γνώση για σίγουρη επιτυχία, είτε κάποιος είναι έμπειρος είτε άπειρος ψαράς.

Στις στάνταρ παροχές περιλαμβάνονται: αλιευτικός εξοπλισμός, snack, χυμοί, φυσικό και ανθρακούχο νερό. Μαζί μας μπορεί κάποιος να δοκιμάσει πολλά διαφορετικά είδη ψαρέματος, ανάλογα με το τι επιθυμεί να πιάσει.

I. Vertical techniques (κάθετες τεχνικές) for specimen fishing (groupers, snappers, amberjack), (ροφοειδή, συναγρίδες, μαγιάτικα)
1. Όπως jigging, inchiku
2. Soft baits (σιλικόνες)
II. Bottom fishing (καθετή) & sabiki (τσαπαρί) για μικρά ψάρια
III. Light trolling (ελαφριά συρτή) για μεσαία ψάρια πελαγίσια όπως μικρά τονοειδή και λούτσοι.

Από την ψαριά που θα πιάσει κάποιος, μπορεί να κρατήσει 3 κιλά φρέσκων ψαριών για να τα απολαύσει με τους αγαπημένους του σε χώρο της επιλογής του.

Ώρες διεξαγωγής:
1. 5 ώρες: από το πρωί ως τις 14:00 και το απόγευμα ως το ηλιοβασίλεμα
2. Full day session

Παιδιά επιτρέπονται εφόσον είναι άνω των 10 ετών και υπό την επιτήρηση ενός ενήλικα που δεν ψαρεύει κατά την ώρα
της επιτήρησης.

Άτομα: Μέγιστος Αριθμός Επιβατών (ταυτόχρονα μπορούν να ψαρεύουν τρία ή τέσσερα άτομα, ανάλογα με την εμπειρία τους, όμως όλοι θα βιώσουν τη μαγεία του ψαρέματος και θα μάθουν τις διάφορες τεχνικές κατά τη διάρκεια του tour).

Απαραίτητα είναι αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντιανεμικό και κατάλληλα παπούτσια. Θεωρούμε δεδομένη την κοινή αγάπη μας για τη θάλασσα, για αυτό και τη σεβόμαστε διατηρώντας την καθαρή και παίρνοντας από αυτή μόνο όσα χρειαζόμαστε.

Γαστρονομικοί Επισκέπτες

Η πλειονότητα των ψαριών που θα πιάνουν οι επισκέπτες θα γίνεται με τη μέθοδο “catch & release”, όπου το ψάρι δεν τραυματίζεται και απελευθερώνεται.

Εκείνοι όμως που προτιμούν να κρατήσουν ένα (και μόνο) ψάρι, έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν την επίσκεψή τους στη Yialova Lagoon, απολαμβάνοντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, και ως εκ τούτου μπορούν:

Επισκέπτες περιήγησης

Επαγγελματική Αλιεία / Χονδρική Πώληση Ψαριών

Η επαγγελματική αλίευση της λιμνοθάλασσας διενεργείται κατά τους μήνες Ιούλιο – Φεβρουάριο μέσω των ιχθυοσυλληπτικών παγίδων. Η παραγωγή είναι περιορισμένη για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ειδών.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην κάλυψη των αναγκών της τοπικής κοινωνίας σε φρέσκο ψάρι.

Τα εμπορεύσιμα είδη της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας είναι η τσιπούρα, το λαυράκι, το χέλι, το μπλε καβούρι και η μπάφα (είδος κέφαλου) από την οποία παράγεται και το γνωστό σε όλους αυγοτάραχο.

ΕΛ